Praktikplats dag 1!

Hej bloggen!
Nu har första dagen på min praktik tagit sina första steg.. Jag är då på ett företag som heter Grafia
där de fotar till bland annat Elloskatalogen, Lindex webb Haléns och Kappahl. Jag gick upp i vanlig tid imorse och gick med pappa till busshållsplatsen nära mig. Eftersom jag skulle börja i vanlig skoltid så var bussen fullproppad av alla 93:or som skulle till skolan tidigt på morgonen.
När vi hade åkt bussen fick vi stå och vänta på tåget eftersom det var försenat, det var jättekallt utomhus och eftersom jag hade strumpbyxor så frös jag extra mycket.
När vi äntligen tagit tåget till Mölndalsbro och sedan en spårvagn till Almedal var vi framme där min praktikplats ligger.

Den första personen vi mötte hette Malin, Malin var den som skulle ta hand om mig under veckan som jag skulle vara här. Malin verkade och är en väldigt käck tjej som tar hand om mig väldigt bra. En glad och trevlig handledare, jag blev lite lättad, kände med en gång att det här skulle bli bra när jag såg Malin och hörde henne prata, ett bra första intryck alltså!

När jag kom in till den avdelning som jag skulle jobba på tänkte jag bara Wow! Det är precis som på film, ungefär som Djävulen bär Prada nästan.
Macdatorer, skärmskydd, hur många stänger med kläder som helst, fotoblixtrar som blixtrar till i ett litet gött klick, högt i tak och skyltdockor överallt. Vi är ungefär 6 stycken som jobbar i denna avdelning och alla är jättetrevliga,
pratar med varandra skrattar och umgås samtidigt som de jobbar. De spelar till och med Spotify i bakgrunden, så ibland hör man den där irriterande rösten som meddelar att de tycker att man ska skaffa Spotify premium. De spelar musik men jag får nog lära dem ett och annat om vad bra musik är hehe;)

Malin visade runt mig och visade köket och hela stället, det var inte jättestort och alla kände varandra. Det var jättemodernt överallt så jag tyckte det var jättefint!
Den första uppgiften jag fick var att packa upp kläder som var nerpackade i fyra resväskor. Det var kläder från Haléns som låg i resväskor, vi hängde upp kläderna på "hästar" (en kille som jobbar här sa att dem hette hästar så då säger vi så hehe) sådana stänger man hänger kläder på iallafall. Jag försöker vara så uppmärksam som möjligt, ta in så mycket som jag kan och försöka förstå. Jag försöker förstå deras rutiner och hur de jobbar här. Alla verkar väldigt rutinerade och vet vad de ska göra.

När vi hade hängt upp alla kläder som skulle hängas upp fick jag gå till en tjej som nog var yngst av alla, av det hon berättat och pratat om så har jag förstått att hon går en utbildning och har det här som jobb vid sidan.
Där skulle vi stryka kläderna vi hängt upp, jag fick börja med att stryka en blåvitrandig skjortpyamas i pojkstorlek från Lindex. Hade jag haft en så liten son hade jag köpt den till honom den var verkligen hur gullig som helst!
Efter att jag strukit klädesplagget skulle vi lägga upp det på en sorts vit skiva där det skulle fotograferas på.
Det var viktigt att kläderna skulle ligga på ett speciellt sätt när dem fotograferades.
Företagen bestämmer själva hur noga de vill att man ska vara när det gäller hur plagget ska se ut när det fotograferas. För att plagget ska se levande ut så lägger man in silkespapper lite var det känns bäst i sidorna på till exempel en tröja.
Den som har ansvar för kläderna som finns på Lindex webb bestämmer hur de vill att plaggen ska var lagda.
De vill tillexempel att endast barnkläder, accessoarer och trosor läggs på platta medan damkläder sätts på docka och fotograferas, detta är naturligtvis olika för alla företag.

När jag hade strukit kläder en stund med Emma blev det dags för lunch, ingen skulle äta ute eftersom alla hade med sig mat som de skulle värma så det blev så att jag fick gå ut själv och hitta något att äta och ta med mig. Malin pratade lite om något Thaiställe, jag är inte jätteförtjust i Thaimat, det enda jag gillar är friterad kyckling eller räkor, detta stället hade inget friterat så då berättade Malin att det fanns en Coop nära Grafia.
Okej, lantis som jag är så kan jag inte riktigt storstaden, i och för sig vem kan den.. men ändå.
Jag tog på min jacka, vantar och tog med mig min väska. Jag gick ner alla trapporna och kom på en superidé!
Jag tar kort efter jag gått en stund så finns det ingen risk att jag inte hittar tillbaka sen. Började gå, hittade ingen Coop, tänkte igenom flera gånger vad Malin hade sagt om var affären låg. Korsgatan, söder, tvärsa, de tre ord som jag kom ihåg i alla småsaker som man skulle tänka på.
Jag gick åt alla håll, tog kort och hittade ingen Coop, klockan blev 12 och jag hade fortfarande inte hittat någon mataffär. Jag bestämde mig för att fråga någon var Coop låg, alla som såg någorlunda normala ut hade lurar i öronen och de kunde jag ju inte fråga, det skulle ju vara lite pinsamt sådär.
jag blev lite lätt frustrerad + att mitt simkort till mobilen startas upp senare ikväll så det går varken att nå någon annan eller att nå mig på min mobil.
Efter ett tag av lättfrustration kom det en gubbe som garanterat inte hade eller knappt visste vad hörlurar var, äh nu måste jag fråga honom, jag kommer aldrig mer träffa honom liksom.
- Eh, vet du vart Coop ligger
- Ja, jag gick precis förbi affären
- Tack så mycket
- Ja om du fortsätter ner 100 meter
- Tack
- Ja, så ligger affären där
- Tack så jättemycket!
- Ja, det är Coop nära du menar va?
- Ja, tack så mycket!

En för trevlig gubbe som antagligen var ute och promenerade och hade väl inte använt rösten på ett tag, hehe;)
Jag hade aldrig förut blivit så lycklig över att ha hittat en Coopaffär som jag hade blivit då. Jag fann en grekisk sallad som såg jättegod ut med kyckling i, äh jag tar den. När jag kom fram till kassan var de så långsamma, så långsamma.
När jag tillslut betalat, fungerade mitt fotografiska minne utmärkt, jag hitta hela vägen tillbaka. Det är väl bara för att jag jobbar på FotoGRAFIA;)
Fick sätta mig vid en modern Macdator med det goaste tangentbordet någonsin, lär smyga hit och klicka lite bara ör att det är så gött hehe;)
Känner mig lite cool sådär när man sitter här vid en Mac och allt. Bakom mig är det människor som pratar så det ekar lite lätt, systemkameraklick emellanåt och lite blixtrar närsomhelst!
Efter jag bloggat nu skulle jag få ta lite kort eller iallafall få vara med och se hur de gör, så den chansen får man ju inte missa, jag får skriva om resten av praodagen ikväll för nu ska jag fota hade jag tänkt, haha!;)



Vi hörs, pusshej♥

Kommentarer
Postat av: frida

vad kul det låter :D

kan inte vi ses en stund sen? puss <3

2009-10-12 @ 15:43:18
URL: http://keishas.blogg.se/
Postat av: natta

ååh, din prao verkar bäst ju! :o<3

& btw, vad betyder plastkroppan? XD

2009-10-12 @ 21:27:58
URL: http://nnathaliie.blogg.se/
Postat av: A N N A

Hejsan :D

Va med i en utlottning där du kan vinna en design !

Läs mer på min blogg, ha det så bra !

2009-10-13 @ 16:41:07
URL: http://annaatraan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0